Main Content:

Strony: [1] 2 3 ... 24

LIGA ŚWIATOWA 2010

• gruby
  • Junior/-ka
  • **
LIGA ŚWIATOWA 2010
« : Marzec 17, 2010, 19:38:04 »

Na Ligą Światową z Resovii powołani zostali:
   Krzysztof Ignaczak i MATEUSZ MIKA.
http://www.reprezentacja.net/siatkowka/aktualnosci/26113
  • alehhh
  • Kadet/-ka
  • *
Odp: LIGA ŚWIATOWA 2010
« Odpowiedz #1 : Marzec 17, 2010, 19:42:39 »

Dość odważnie zachował się Castellani. Ale się ciesze,że powołał Mateusza Mike bo jestem jego fanem. Jednak moim zdaniem na początek powinien powołać go do Kadry B. Natomiast powołanie Igły to chyba oczywista sprawa.
« Odpowiedz #2 : Marzec 17, 2010, 19:49:57 »

I jeszcze Grzesiek w kadrze B Uśmiech
  • Szoviak
  • Młodzik/-czka
« Odpowiedz #3 : Marzec 17, 2010, 20:27:10 »

Igła dostał powołanie na LŚ, gdzie będzie grał, ale jak znam DC, to na MŚ czasem Igła może siedzieć na trybunach, a grał będzie oczywiście Piotrek.
Fajnie, że powołał Mateusza. Może uważa, że reprezentacja juniorów, to była taka kadra B
« Odpowiedz #4 : Marzec 17, 2010, 20:34:23 »

Zastanawiem się dlaczego nie powołał Grzyba do kadry. Przecież Wojteg gra bardzo dobrze, a na pewno lepiej niż Nowakowski czy Kłos, poza tym Grzesiek też powinien być w kadrze A według mnie.
  • evenme
  • Gość
« Odpowiedz #5 : Marzec 17, 2010, 20:43:03 »

jak dla mnie to zamiast Kłosa i Nowakowskiego, Kosok i Wiśniewski.
ale w tamtym roku też było dużo dyskusji a gra niektórych rozwiała wątpliwości in plus Chichot więc trzeba czekać co z tego wyjdzie i oby coś podobnego wyszło z Miką w tym roku jak z Kurkiem w tamtym Uśmiech
  • Szoviak
  • Młodzik/-czka
« Odpowiedz #6 : Marzec 17, 2010, 21:15:56 »

jak dla mnie to zamiast Kłosa i Nowakowskiego, Kosok i Wiśniewski.
ale w tamtym roku też było dużo dyskusji a gra niektórych rozwiała wątpliwości in plus Chichot więc trzeba czekać co z tego wyjdzie i oby coś podobnego wyszło z Miką w tym roku jak z Kurkiem w tamtym Uśmiech

Ci "drudzy" są na pewno lepszymi zawodnikami. A już do Karola to na pewno z całym szacunkiem dla niego.
Grzesiek już tyle lat gra w B, że chociaż na LŚ mógł dostać powołanie.
  • dk91
  • Młodzik/-czka
« Odpowiedz #7 : Marzec 17, 2010, 21:21:41 »

Wszystko w swoim czasie. Szansa rozwoju jaka dostal Grzegorz w Resovii juz niedlugo powinna zaowocowac powolaniem do "A".

A co do Wojtka Grzyba- nie chce byc zlosliwy czy cos w tym stylu, ale jego czasy w reprezentacji minely wydaje mi sie bezpowrotnie (chociaz moze niezbadane sa wyroki selekcjonerskie). Teraz czas na mlodosc (a poparcie rutyna zapewni tylko Daniel Pliński, Magneto nie wiem jak zakwalifikowac wiekowo-empirycznie).
  • pk+
  • Senior/-ka
« Odpowiedz #8 : Marzec 17, 2010, 22:02:37 »

Jeśli Wojtek podziękował trenerowi za kadrę w zeszłym sezonie to trudno liczyć że dostanie powołanie w tym sezonie.
Nowakowski i Kłos nie prezentują się ostatnio dobrze, dodatkowo ten pierwszy ma problemy ze zdrowiem, ale obaj już odbębnili swoje w kadrze, teraz trzeba sprawdzać czy inwestycja się opłacała - podobnie jak będzie z naszym Miką. Nikt nie zagwarantuje że będzie wielkim zawodnikiem, ale też nikt przy zdrowych zmysłach nie zrezygnuje z niego po jednym słabszym sezonie. Kosok i Wiśniewski będa mieli szanse z kadra B, tym bardziej że to Castellani powołuje zawodników do kadry B i on pewnie układa plan szkoleniowy i będzie miał oko na każdego zawodnika... a potwierdza to powołanie do kadry B Sebastiana Świderskiego Uśmiech
  • Tim
  • Junior/-ka
  • **
« Odpowiedz #9 : Marzec 17, 2010, 23:16:03 »

Grzyb i kadra?? Ludzie on się nie nadaje już do kadry. Wg niektórych (w tym mnie) ego czasy już mineły. Gral dobrze tylko !!!! przy Zagumnym, ale przy Gumie "każdy" grał by dobrze. To nie ten poziom
Strony: [1] 2 3 ... 24
Skocz do: