Autor Wątek: wypowiedzi i wywiady siatkarzy  (Przeczytany 629435 razy)

spider2you

• Senior/-ka
  • #WALCZIWYGRYWAJ
Odp: wypowiedzi i wywiady siatkarzy
« Odpowiedź #2300 dnia: Kwietnia 23, 2013, 08:44:15 am »
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2013, 08:47:08 am wysłana przez spider2you »
Moja rodzina, siatkówka, CrossFit, off-road to KOCHAM.

repres1

• Moderator
  • Trener/-ka
  • *
« Odpowiedź #2301 dnia: Kwietnia 23, 2013, 09:11:09 am »
Panie Castellani, system jest dobry.
System jest dobry, co nie znaczy, że nie może być lepszy.
Przemyślenia Castellaniego na ten temat są proste: system jest zły, bo wyłapał trzy piłki po bloku Zaksy, a nie wyłapał jednej piłki po bloku Resovii.
Ja mam inne przemyślenia: przyjęto zasadę, że jeśli system wyraźnie wskazuje na blok, to zmienia się decyzję; jeśli system nie wskazuje wyraźnie na blok, podtrzymywana jest pierwotna decyzja. To sprawiedliwe rozwiązanie, acz niedokonałe.
Ja mam pretensje do sędziego o coś innego. Regulamin pozwala sędziemu sprawdzić ostatnią piłkę w secie nawet w sytuacji, gdy drużyna nie ma już prawa zgłaszania weryfikacji.
Powaga roli sędziego nakazywała, by ten "z urzędu" zapoznał się z zapisem, gdy pojawiły się wątpliwości.
Ktoś powie: "Przecież sędzia był pewien swojej decyzji!". Skoro tak, to powinien stracić prawo do sędziowania w kolejnym sezonie. Nie potrzeba nam niedowidzących, zadufanych w sobie sędziów. Bez względu na dotychczasowe zasługi: "Nie widziałeś potrzeby sprawdzenia? Byłeś zadufany w sobie, choć mogłeś się upewnić? Spadaj! Popełniłeś grzech pychy. Nie jesteś nam potrzebny". Siatkówce nie są potrzebne skandale, a sędzia nie ma prawa być aktorem widowiska siatkarskiego. Co najwyżej pokornym sługą tego widowiska. Pokornym, to nie znaczy niestanowczym. Pokornym wobec własnej niedoskonałości. Bo niedoskonałość jest cechą każdego człowieka.
Wenn es dem Esel zu wohl ist, geht er aufs Eis tanzen.

Suchy

• Kadet/-ka
  • **
  • L3 R9 M27
« Odpowiedź #2302 dnia: Kwietnia 23, 2013, 12:20:54 pm »
Czy ktoś dokładnie wie o jakie wypowiedzi zawodników ZAKSY i ich żon chodzi, co oni sobie tam podrukowali? Można gdzieś to poczytać, strasznie mnie to zaciekawiło... ;D

Slawko

• Senior/-ka
« Odpowiedź #2303 dnia: Kwietnia 23, 2013, 14:56:42 pm »

bolekbo

• Młodzik/-czka
  • *
« Odpowiedź #2304 dnia: Kwietnia 23, 2013, 15:02:26 pm »
szkoda że nie dodali że skra zdobyła te medale w finałach do których nie musiała się kwalifikować(nie licząc faktu wyjścia z grupy) ze względu, że byli organizatorami

vaapu

• Kadet/-ka
  • **
    • forum.przygodomania.pl
« Odpowiedź #2305 dnia: Kwietnia 23, 2013, 15:11:57 pm »
http://www.sportowefakty.pl/siatkowka/352714/asseco-resovia-zdominuje-na-lata-rozgrywki-plusligi-wspanialy-dla-mnie-to-niemoz

Walduś Wspaniały jest jedyny w swoim rodzaju  :D. Bidaka żółć toczy, oj toczy

Zastanawiam się, skąd ta tendencja do interpretacji wszystkich wypowiedzi, które nie brzmią "Resovia jest najwspanialsza na świecie" jako przejaw zazdrości, wredoty i szeroko pojętych kompleksów?
Wydaje mi się, że Wspaniały powiedział, że jego zdaniem Resovia nie ma szans na powtórzenie wyniku Skry, a nie że ma szczerą nadzieję na to, że Resovia już nigdy nic nie ugra. A może się mylę? Wychodzi na to, że wszyscy ludzie interesujący się siatkówką powinni zamilknąć na wieki, chyba że będą wyśpiewywać peany na temat Resovii. Litości! Wspaniały zły, Drzyzga zły, bo mu się zdarza powiedzieć, że jego zdaniem Resovia w tym czy innym meczu gra prostą siatkówkę - to co, ma mówić, że gra wyjątkowo skomplikowaną i wyrafinowaną, choć uważa, że gra padakę?

Powiem tak - pan Wanio mnie też podniósł ciśnienie, kiedy wygłaszał swe słynne mądrości na temat Resovii - ale powoli przestaję mu się dziwić. Jeśli tylko komuś wypsnie się choć jedno zdanie, które nie jest pieśnią pochwalną na nasz temat, to natychmiast zostaje oceniony jako pseudoekspert toczony przez nienawiść do nas  ::)
Porzućcie nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie.

Why

• Senior/-ka
  • "..co ja robię tu? uuuuuu..."
« Odpowiedź #2306 dnia: Kwietnia 23, 2013, 15:16:00 pm »
Czy ktoś dokładnie wie o jakie wypowiedzi zawodników ZAKSY i ich żon chodzi, co oni sobie tam podrukowali? Można gdzieś to poczytać, strasznie mnie to zaciekawiło... ;D
podbijam. już nawet wujka googla pytałem ale nie znalazł.

repres1

• Moderator
  • Trener/-ka
  • *
« Odpowiedź #2307 dnia: Kwietnia 23, 2013, 15:19:32 pm »
Ale jaja!  ;D ;D ;D ;D
Gdy pisałem, że Skra jest szkodnikiem polskiej siatkówki, to jakoś nie zyskiwało to odzewu wśród ekspertów. Panowie, jesteście mi winni sporo forsy za naruszenie praw autorskich.  ;D ;D ;D ;D
Zgodzę się, że dominacja jednego klubu nie służy rozwojowi siatkówki. Z małym zastrzeżeniem: jeśli ta dominacja nie wynika z finansowej przewagi nad pozostałymi zespołami, staje się jedynie efektem sportowej rywalizacji.
Wbrew gazetowym doniesieniom, a według moich obliczeń, nie byliśmy finansowym potentatem ligi. Prawdopodobnie większe budżety mieli: Jastrzębie i Zaksa. Skra była na naszym poziomie.
Żenujące jest powoływanie się na brązy i srebro Skry w LM. Także droga Mostostalu/Zaksy do finałowej czwórki układała się trochę inaczej: w play-off nie czekał ani zespół włoski, ani rosyjski. To są sprawy nieporównywalne. Nie jestem dumny z naszej tegorocznej postawy w LM, ale też nie było tragedii (jeśli idzie o wynik).
Myślę, że wkrótce niektórzy będą musieli połknąć własne (piiiiiii).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Popatrzcie, jakie małe ludziki kręcą polską siatkówką. I nie mam tu na myśli Wójtowicza.
Jeden paluszek, uniesiony przez pewnego amerykańskiego libero nabiera dziś wielce symbolicznego znaczenia.  ;D
Wenn es dem Esel zu wohl ist, geht er aufs Eis tanzen.

Toms

• Junior/-ka
« Odpowiedź #2308 dnia: Kwietnia 23, 2013, 15:27:06 pm »
"Resovia to najlepszy polski klub. Mamy jeszcze wiele do wygrania." - O.A.  8)

kobar

• Trener/-ka
« Odpowiedź #2309 dnia: Kwietnia 23, 2013, 15:49:48 pm »