Autor Wątek: Wypowiedzi, wywiady, komentarze  (Przeczytany 1702413 razy)

dafu

• Senior/-ka
Odp: Wypowiedzi, wywiady, komentarze
« Odpowiedź #5430 dnia: Lipca 15, 2025, 17:23:23 pm »
Nawet już wylosowano.
Grupa D: Aluron CMC Warta Zawiercie, SVG Luenburg, Sporting Lizbona, Asseco Resovia Rzeszów

alfreda

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #5431 dnia: Lipca 15, 2025, 20:31:39 pm »
Znowu Aluron. To dobrze wróży.

Ironic222

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #5432 dnia: Listopada 27, 2025, 16:30:09 pm »

Ironic222

• Kadet/-ka
  • **

dudi

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #5434 dnia: Maja 12, 2026, 23:00:13 pm »

alfreda

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #5435 dnia: Maja 13, 2026, 08:51:11 am »
To co wyrabiał Boti w play ofach to jest tragedia. Dobrze, że odszedł bo poprostu lekceważył swoją pracę. Początek sezonu  dobry ale najważniejsze mecze przegraneale jeszcze istotne w jaki sposób przegrane bez walki w fatlnym stylu. To dobra decyzja że klub zkończył współpracę z Botim .Jego zatrudnienie było wielkim błędem. Jeśli ktoś zdobył mistrzostwo Polski mając w składzie Leona to nie jest wielkie osiągnięcie trenera tylko fart.
Najważniejsze mecze : finał PP przegrany w fatalnym stylu, mecze z Zawierciem  fatalne, mecze o brąz fatalne i mecze w LM fatalne. Gdyby zagrali lepiej w fazie każdy z każdym nie trafili by na najtrudniejszego przeciwnika w fazie pucharowej jakim był Zirat.
Trener Cretu jest świetnym trenerem z charyzmą i dużo dobrego zrobił w plus lidze. Oby udało Mu się odbudować naszą Resovię.Zyczę MU tego z całego serca ale w dalszej kolejności to powinien Oleg Akhrem powinien być przygotowywany na pierwszego trenera Resovi.
Ja jeszcze pożegnała bym Klemena. Jego kwaśna mina i zła gra w ważnych momentach nie wpłtwa dobrze na zespół.
Boti zmarnował obecność w naszej drużynie Shodiego upokożając Go i wystawiając w zastępstwie przyjmujących zamiast wykorzystać na pozycji, która jest Jego podstawową.  Te wyczyny Botiego w ostatnim czasie to było nie do zaakceptowania. Szalpuk w ostanim wywiadzie coś o tym napomknął ale nie powiedział do końca, może teraz coś powie.

dudi

• Kadet/-ka
  • **

repres1

• Moderator
  • Trener/-ka
  • *
« Odpowiedź #5437 dnia: Czerwca 11, 2026, 20:02:12 pm »
Pewnie dlatego, że mam już trochę lat, mój punkt widzenia jest taki:
Co zostanie w historii sportu z Resovii lat 2016 - 2026?
Srebro mistrzostw Polski 2016? 4. miejsce w LM 2016? Brąz mistrzostw Polski 2023? Udział w LM? Nie sądzę.
W historii sportu zapamiętane zostanie jedynie zdobycie Pucharu CEV 2024.
Powiem więcej: bardziej zapamiętane przez historię sportu byłoby zdobycie CC niż cała seria sreber, brązów mistrzostw Polski czy udziałów nawet w F4 LM.
Z perspektywy 3-4 lat PCEV czy CC nie ma zbyt wielkiego znaczenia. Z perspektywy 15-20 lat te puchary nabierają wielkiego znaczenia.

Ponieważ szanuję cudze pieniądze (a prawem finansującego jest decydować na co i na kogo wyda pieniądze), nie mam żalu o to, że nie startujemy w PCEV. Wiem, że to kosztuje i kosztuje dużo.
Trochę jednak szkoda.
Dla mnie mecze europejskie (nawet ze słabeuszami) są pewnym świętem na tle ligowej młocki.
Wenn es dem Esel zu wohl ist, geht er aufs Eis tanzen.