Autor Wątek: Transfery- spekulacje, marzenia, wolne wnioski  (Przeczytany 224312 razy)

alfreda

• Kadet/-ka
  • **
Odp: Transfery- spekulacje, marzenia, wolne wnioski
« Odpowiedź #700 dnia: Grudnia 29, 2024, 11:44:43 am »
Czy ktoś wie coś o transferze Aumena Bouguerra z Katowic. To  świetny zawodnik i bardzo by się przydał Resovii. Takie plotki krążą i wiele klubów się o Niego stara.

A :)

• Moderator
  • Trener/-ka
  • *
  • Semper fidelis
« Odpowiedź #701 dnia: Stycznia 04, 2025, 19:36:52 pm »
Ja bym jako trenera u nas widział Vitala Heynena. On jest nieszablonowy, ma doświadcz w pracy z Polkami i jest dość niekonwencjonalny. Myślę, iż dałby radę przełamać naszą niemoc w ostatnich latach.

SiatkarskiFan

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #702 dnia: Stycznia 07, 2025, 09:07:40 am »
Zapomniałeś dodać że w ostatnich latach nie wychodzi mu prowadzenie drużyn klubowych - idealnie pasuje do naszej koncepcji  ::)

alfreda

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #703 dnia: Stycznia 07, 2025, 09:24:19 am »
Będzie wielki hejt ale ja uważam, że tylko Andrzej Kowal, albo Alek jak się doszkoli, bo im Resovia leży na sercu. Ta obecna drużyna Resovi nie potrafi dać kibicom żadnej radości i nadziei. Wszystkie tibreki przegrane a zdawało się ,że Samelvuo to świetny trner. Jeszcze Mieszko Gogol ale On chyba zadomowił się w Japoni i ściąga tam najlepszych zawodników.

dzidek

• Junior/-ka
  • Im mniej ludzie myślą, tym więcej mówią!
« Odpowiedź #704 dnia: Stycznia 07, 2025, 15:54:23 pm »
Ja bym jako trenera u nas widział Vitala Heynena. On jest nieszablonowy, ma doświadcz w pracy z Polkami i jest dość niekonwencjonalny. Myślę, iż dałby radę przełamać naszą niemoc w ostatnich latach.
Aby zatrudnić Vitala trzeba mieć trochę pojęcia sportowego.
Pisałeś kiedyś o x2 transferach jakie Ci się marzą - ja bym dodał jeszcze jeden - ktoś z pojęciem praktycznym o siatkówce.
Asseco jest jednocześnie błogosławieństwem i przekleństwem Resovii. Dzięki Asseco i P.Góralowi udało się poukładać, dofinansować Klub, przyszły sukcesy - Ljubo dał doświadczenie sportowe.
Teraz ład korporacyjny (chyba) zdusił wiedzę i wyczucie sportowe.
Mamy jakość finansową, jakość medialną, uważani jesteśmy za solidnego płatnika, ale brakuje tu przede wszystkim jakości sportowej !!!

A :)

• Moderator
  • Trener/-ka
  • *
  • Semper fidelis
« Odpowiedź #705 dnia: Stycznia 07, 2025, 18:24:43 pm »
Kiedyś grałem w grę Wygraj Ligę gdzie miałeś budżet i budowało się drużynę . Do głowy by mi wtedy nie przyszło, iż będę kręcił nosem na transfer takich zawodników jak Bednorz, Zatorski czy Kochanowski . Na ostatnim IO w gronie półfinalistów roiło się od zawodników którzy mieli epizod w Naszym klubie. To nie problem z selekcją graczy do klubu. Bo mieliśmy taki kołowrotek w szatni jaki chyba żaden klub z czołówki . I dalej tak jest. Nam potrzeba stabilizacji składu jakikolwiek on by nie był. Ta nasza roatacja niczemu dobremu nie służy . Jesteśmy taką ?Perugią? PlusLigi. Tam to dopiero zatrudnienie trenera który to poukładał nareszcie przynosi efekty. My potrzebujemy kogoś, kto poukłada zespół . Nam nie brakuje umiejętności. Brakuje nam drużyny . A póki co to na ławce trenerskiej eksperymentujemy. A nawet jak kogoś ciekawego trafimy to i tak za szybko go skreślamy np trenera Cretu .

Kiko1905

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #706 dnia: Stycznia 07, 2025, 22:07:05 pm »
Trenerzy sami odchodzą, bo jeżeli mają się podpisywać pod wynikami swoim nazwiskiem, to chcą mieć ostateczny wpływ na skład drużyny.