Autor Wątek: Asseco Resovia sezon 2023/2024  (Przeczytany 59933 razy)

repres1

• Moderator
  • Trener/-ka
  • *
Odp: Asseco Resovia sezon 2023/2024
« Odpowiedź #390 dnia: Kwietnia 20, 2024, 18:02:16 pm »
Ale nie będzie, bo mamy dziwne gusta, gdy chodzi o dobór zawodników.
Wenn es dem Esel zu wohl ist, geht er aufs Eis tanzen.

PewnySiebie

• Młodzik/-czka
  • *
« Odpowiedź #391 dnia: Kwietnia 20, 2024, 18:12:37 pm »
Klemen - Bednorz . Jeszcze lepsza , 5 miejsce to będzie sukces

Bartek944

• Młodzik/-czka
  • *
« Odpowiedź #392 dnia: Kwietnia 20, 2024, 18:14:20 pm »
A pamiętacie sezon (o ile się nie mylę) 2010/11 i gra o 3 miejsce z zaksą ? Przegrywamy 2:0 w meczach i w trzecim mogło by się wydawać ostatnim meczu przegrywamy 2:0 i 23:17 w 3 secie, jak wiemy resovia wygrała ten mecz i 2 kolejne, także historia zna bardziej "frajersko" przegrane rywalizację...
Wiem to już historia, ten dzisiejszy mecz też już historia, teraz tylko skupić się i zakończyć sezon brązem, nie oszukujmy się nikt na resovie nie stawiał na początku sezonu że będą mistrzem, każdy realnie patrzył że w czwórce się załapią także po części plan minimum wykonany

Carpyook

• SSPS Resovia
  • Junior/-ka
  • *
« Odpowiedź #393 dnia: Kwietnia 20, 2024, 18:14:44 pm »

No tak, faktycznie, już pozamiatane...

Dude

• Senior/-ka
« Odpowiedź #394 dnia: Kwietnia 20, 2024, 18:42:45 pm »
Nie jestem przekonany, czy akurat para Cebulj-Bednorz będzie tą docelową. Zobaczymy co wymyśli T. Sammelvuo.

Póki co, jest jeszcze o co walczyć, brązowy medal to cenny krążek do gabloty oraz udział w Lidze Mistrzów.

Odnośnie gustów, to wg. moich informacji klub zrobił wszystko, by Jacentego zatrzymać, ten zdecydował się obrać inną drogę.

A Torey DeFalco? Rok temu dał nam brąz, w tym sezonie ktoś powie, że niekoniecznie pomógł w półfinale- summa summarum wszystko wychodzi na zero. Imho: Jastrzębski miał Patry'ego, który był chirurgiem w obu spotkaniach, zaś Tomasz Fornal miał problemy w czwartym secie. Zgoda, wrócił- jednak nie bez bardzo pomocnej dłoni Toniuttiego, który schował go w ataku na kilka minut.

Chciałbym jeszcze raz obejrzeć czwartą partię od stanu 21:15 dla Resovii. Nie dlatego, że jestem masochistą, lecz, by po ochłonięciu zrozumieć dlaczego stało się tak a nie inaczej.
I'm the one who gripped you tight and raised you from perdition.

100% piknik!

Toms

• Junior/-ka
« Odpowiedź #395 dnia: Kwietnia 20, 2024, 18:55:18 pm »

Tylko pozycja 5 gwarantuje nam zdobycie kolejnego Pucharu Europejskiego którego jeszcze nie mamy  ::)

alfreda

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #396 dnia: Kwietnia 20, 2024, 20:03:11 pm »
A ja popieram Dude i naprawdę będziemy jeszcze mile wspominać  Defalco. Ten zawodnik wniósł do Resovi energię , walkę, niesamowite obrony i świetne granie .
W tym sezonie miał kontuzję i trochę gorzej niż w poprzednim wypadał ale Jego wkład w wyniki drużyny był znaczący.
Resovia gdyby jeszcze miała Stefana to pewnie cieszyli byśmy się  z awansu do finału i mistrzostwa Polski, ale pech  pozbawił nas większych możliwości.
Trener Medei osiągnął z naszym zespołem bardzo dużo i dzięki Mu za to. Świetnie zespół przygotował do walki z JW i niewiele brakło aby Mu się udało.
Defalco w dwóch ostatnich akcjach miał wielkiego pecha i szkoda mi Go ale, nie te akcje zdecydowały o naszej porażce, zdecydował o tym 4-ty set /aż serce boli/ niestety przegrany.
Kto w przyszłym sezonie będzie wnosił do Resovi takie emocje. Oby ich nie zabrakło.
A ja bardzo żałuję, że Defalco odchodzi, Louati odchodzi. Ogromnie żal.  Dawali nam tyle radości ze swojego grania.

Carpyook

• SSPS Resovia
  • Junior/-ka
  • *
« Odpowiedź #397 dnia: Kwietnia 20, 2024, 20:19:00 pm »
Możemy rozpaczać nad wypuszczeniem 4 seta z 15:21, ale nie mogę przejść obojętnie nad nazywaniem zawodników frajerami, a takich wpisów jest dużo (niekoniecznie tu, ale np. na FB). Za dużo. Za łatwo.
Już nawet nie wypominam, ile było niewiary w Sovię przed sezonem, ile w jego trakcie... Prawie nikt nie dawał nam szans przed rywalizacją z Jastrzębiem, a byliśmy o jedną piłkę "w górze" od finału (bo serwis przy piłce meczowej to też piłka "w górze"). Grając BEZ nominalnego atakującego, niemal wyeliminiowaliśmy Mistrza Polski i drużynę, która ma szanse wygrać Ligę Mistrżów. Ale nie, po co to doceniać, frajerzy i już.
Wyrwali nam tego nieszczęsnego seta? Wyrwali. W pierwszym secie pierwszego meczu to myśmy wyrwali im seta ze stanu 15:20, a bez tego to i dzisiejszych, i tamtych emocji mogłoby w ogóle nie być.
Nazywanie naszych siatkarzy frajerami po takiej walce, po takich meczach, świadczy przede wszystkim o frajerstwie komentujących.

Bartek944

• Młodzik/-czka
  • *
« Odpowiedź #398 dnia: Kwietnia 20, 2024, 20:25:16 pm »
Jak to mawia Pan Wojciech Drzyzga
"This is volleyball"

wog

• Junior/-ka
« Odpowiedź #399 dnia: Kwietnia 20, 2024, 21:27:39 pm »
Masz rację Carpyook z tym "frajerstwem", jednakowoż jestem pewny, że to tylko pojedyncze przypadki i zdecydowana większość kibiców Resovii po 4 secie krzyknęła "Motyla noga, cóż za niefrasobliwość Resovii!"