Autor Wątek: Asseco Resovia w sezonie 2024/2025  (Przeczytany 21236 razy)

repres1

• Moderator
  • Trener/-ka
  • *
Odp: Asseco Resovia w sezonie 2024/2025
« Odpowiedź #100 dnia: Stycznia 16, 2025, 15:42:12 pm »
Ten mecz przypomina dawne czasy, kiedy nie wszystkie mecze były transmitowane w TV a część słuchało się w radiu. Czasy się zmieniły i środki także. Bo teraz była transmisja na IG i śledzenie wyników w necie , ale trochę taki powrót Retro kibicowania był :)
Aż mi się łezka w oku zakręciła. Przypomniałem sobie, jak słuchałem w radio transmisji z pierwszego (po "odrodzeniu się" Resovii) meczu europejskich pucharów z Rygi (2007 r., Lase-R RIGA Asseco Resovia SSA RZESZOW). Ależ to były emocje!
------------------------------------------
Polsat za Bogdanką pojechał chociaż jest to niższa liga a Resovi jak zwykle nie lubi.
Tej transmisji nie robił Polsat.
--------------------------------------------

W tym sezonie moje oczekiwania są... niewybujałe.
Cel pierwszy - trudniejszy - utrzymać się w lidze, jest bliski realizacji.
Cel drugi - łatwiejszy - zdobyć Puchar CEV, też wydaje się możliwy.
Dlaczego "zdobycie", a nie "obrona" PCEV? Bo ten puchar się zdobywa - triumfator nie ma żadnych ulg.
Dlaczego zdobycie PCEV uważam za cel łatwiejszy? Bo polska liga naprawdę jest najmocniejsza na świecie, nasz zespół jest przyzwyczajony do wysokiego poziomu gry i niczym nie będzie zaskoczony. A to już bardzo, bardzo dużo.

Ewentualny cel trzeci, czyli awans do "ósemki" będzie dla mnie miłą niespodzianką, a dalej to niech się martwią ci, którzy na nas trafią. Z Jastrzębiem włącznie.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2025, 21:53:17 pm wysłana przez repres1 »
Wenn es dem Esel zu wohl ist, geht er aufs Eis tanzen.

alfreda

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 20, 2025, 10:37:35 am »
Gdyby odszedł Zatorski co było by bardzo dobre dla Resovi/słabe zangażowanie w klubie w przeciwieństwie do reprezentacji/. W Jego miejsce miałby przyjść Erik Shoji. To by było doskonałe pociągnięcie klubu.

bifu

• Młodzik/-czka
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: Stycznia 20, 2025, 23:25:12 pm »
Najgorsze, że Endrju "idzie" do Jastrzębia. :o Z nim na trenerce kosimy wszystkich  ;)

benek18

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 25, 2025, 18:36:19 pm »
fragmenty meczu z Warszawą:
https://youtu.be/dMEKXJ_SvIk

alfreda

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #104 dnia: Stycznia 26, 2025, 10:08:02 am »
Szkoda Bartka Bednorza , jest świetny, Kłos też do Warszawy.

pietro

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #105 dnia: Lutego 02, 2025, 17:36:37 pm »
Mecz za 6 punktów. Z obu stron ciężko się grało, ważne, że do przodu.

dudi

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #106 dnia: Lutego 02, 2025, 18:29:30 pm »
Uff!!! Na szczęście wygrana. Gratuluję naszym skrzydłowym że przy takim "rozegraniu" byli wystarczająco skuteczni.

W naszym klubie jest rekordowa ilość środkowych. Czy wszyscy rezerwowi prezentują poziom, który nie pozwala na zmianę grających zawodników o skuteczności 14% i 28% (efektywność -15% !!!) którzy łącznie zdobyli 9 punktów? Sam Sebastian Adamczyk z drugiej strony siatki zdobył 16 punktów przy skuteczności 71%. Tutaj była przepaść.

repres1

• Moderator
  • Trener/-ka
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: Lutego 02, 2025, 20:40:02 pm »
W tym sezonie widzę bardzo rzetelną pracę trenera.
Jesteśmy na dobrej drodze, by stać się solidnie grającym zespołem. Im mniej niewymuszonych błędów własnych popełnimy, tym pewniej wygrywamy.
Dziś tych błędów było trochę za dużo, więc wynik był do końca niepewny. Skończyło się dobrze. Wynik odbieram jako sukces, czyli nie coś, "co się należało".
Częstochowa to bardzo dobry zespół. Wysoka pozycja w tabeli nie jest przypadkiem. PLS jest tak znakomitą i trudną ligą (w mojej ocenie - najlepszą na świecie), że nie ma w niej przypadku.
Mozolnie odrabiamy straty z początku sezonu. Idzie nam to nad wyraz dobrze. Oby tak dalej.
Dziś nasi środkowi nie mieli szczęścia w ataku. Nie popełniali błędów, tylko byli bronieni. Nie przywiązywałbym do tego nadmiernej wagi. Taki mecz się przydarzył. Następny będzie inny. Nie ma sensu winić za to ani środkowych, ani rozgrywającego.
Gratulacje dla zespołu. Byłem z Was dumny. Waszą grę nareszcie da się oglądać  ;D

Dude

• Senior/-ka
« Odpowiedź #108 dnia: Lutego 02, 2025, 21:13:41 pm »
Ależ się udał rewanż na częstochowianach ;).

Pisałem o tym na "X" i powtórzę się tutaj- to właśnie środkowi rozstrzygnęli końcówkę trzeciego seta. Ostre zagrywki Karola Kłosa i ten decydujący blok Dawida Wocha.

Chciałem też zauważyć, że od tego "meczu założycielskiego" z Lublinem, Stephen Boyer jest kluczowy w newralgicznych momentach. Z LUK-iem były trzy asy w tie-breaku, w tym ten na 15-13. Z Warszawą- obrona setbola w drugiej partii i dwie punktowe zagrywki po nim. Dzisiaj- przy 23-23 skończył ważną piłkę na podwójnym bloku a zaraz potem Indra nadepnął na linię 3 metra.

Widać pracę Tuomasa Sammelvuo nie tylko pod względem wyników (6 wygranych z rzędu wliczając w to Puchar CEV) ale i indywidualnych postępów poszczególnych zawodników (Woch, Vasina). Podczas dzisiejszego pojedynku ucieszyło mnie to, że ochoczo korzystał z Jakuba Buckiego i jego zagrywki.

Bez dzielenia skóry na niedźwiedziu- ewentualna wygrana w sobotę z Indykami praktycznie przesądzi o udziale Asseco Resovii w play-off. Na którym miejscu? To już zależy od szeregu zmiennych (plecy Bartosza Bednorza, stabilność Gregora Ropreta i innych).
« Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2025, 21:28:26 pm wysłana przez Dude »
I'm the one who gripped you tight and raised you from perdition.

100% piknik!

repres1

• Moderator
  • Trener/-ka
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: Lutego 09, 2025, 09:09:00 am »
Resovia - Olsztyn 3:0.
Po pierwszym secie wydawało się, że będzie szybko, łatwo i przyjemnie. Było szybko i przyjemnie.
MVP Boyer, ale to nie przypadek, że po odbiór nagrody Stefan wziął z sobą Bartka Bednorza. Ja dołączyłbym jeszcze Ropreta, bo zagrał bardzo dobry mecz.
Jeśli popełniamy mało niewymuszonych błędów - wygrywamy. I tak było wczoraj.
Mamy trenera światowej klasy. Początek sezonu a dziś to dwa zupełnie różne światy. Naprawdę kawał dobrej roboty.