Autor Wątek: Asseco Resovia w sezonie 2025/2026  (Przeczytany 5899 razy)

alfreda

• Kadet/-ka
  • **
Odp: Asseco Resovia w sezonie 2025/2026
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 19, 2026, 13:16:44 pm »
Co w tej drużynie jeszcze robi Cebulij, Bucki , Zatorski . To jakiś skład pracownikow do emerytury. Zamiast młodych energicznych zawodnikow zatrudnieni pozostają dalej tacy zawodnicy, którzy się u nas nie sprawdzili. A już od kiedy w zespole gra Cebulij / z tą swoją miną/to ta drużyna nic nioe osiągnęła o On zostaje na kolejne sezony. Chyba jest z przeceny.

Toms

• Junior/-ka
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 22, 2026, 17:02:29 pm »
Kolejny zmarnowany i stracony sezon - jakiś solidny psycholog razem z różdżkarzem powinni zdiagnozować co się dzieje w tym klubie że nikomu nie chce się grać od lat ... ktoś nam zakopał jakieś przeklęte zwłoki pod halą?  :) :) :) Totalnie bez emocji musi być poważna diagnoza czego komu brakuje żeby nabrać ochoty do gry , bo jedyne co nam wychodzi w każdym sezonie to kontuzje.

repres1

• Moderator
  • Trener/-ka
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 24, 2026, 17:37:45 pm »
Szybkie przeliczenie.
W tym sezonie rozegraliśmy 30 meczów "o coś" - 21 w lidze, 6 w LM i 3 w PP.
Wygraliśmy 18, Przegraliśmy 12.
Na jeden przegrany mecz przypada 1,5 meczu wygranego.
Zabawne jest dla mnie to, że klasa przeciwnika nie ma dla nas żadnego! znaczenia. Najgorszy bilans mamy w LM - 3 wygrane i 3 przegrane. Wbrew nazwie, były to dla nas najsłabiej obsadzone rozgrywki - do tej pory.
Jakie stąd wnioski? Żadne.
No może jeden: jeśli na koniec sezonu osiągniemy statystykę 2 wygrane do 1 porażki, to zostaniemy mistrzem Polski lub wygramy LM. Tak mi wychodzi z układu meczów.
Nie oczekuję chyba zbyt wiele? Tylko 2 zwycięstw na 3 mecze.
Wenn es dem Esel zu wohl ist, geht er aufs Eis tanzen.

repres1

• Moderator
  • Trener/-ka
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 05, 2026, 16:03:29 pm »
No się wydarzyło. 3:0 z Belgami.
Nie ma co ukrywać - jestem pod ogromnym wrażeniem wczorajszego meczu.
Resovia zagrywała w taki sposób, o którym do niedawna można było tylko pomarzyć. Najlepszy mecz pod względem zagrywki w tym sezonie, a i nie bardzo mogę sobie przypomnieć, żebyśmy tak dobrze zagrywali w ostatnich 10 latach. Jakiś cud czy co?
Minimalna ilość błędów. Nic tak źle nie działa na mnie jak zagrywka w siatkę, Wczoraj tego prawie nie było.
Jeśli tak będziemy grać w ważnych meczach, jestem w stanie przecierpieć nawet 3 porażki w ostatnich 4 meczach RZ (teoretycznie, przy 4 porażkach moglibyśmy zająć 9. miejsce).
Pocieszające jest to, że obojętnie kto jest po drugiej stronie siatki, albo gramy i wygrywamy, albo nie gramy i wtedy to przeciwnik musi się bardzo starać, żeby z nami przegrać.
Wenn es dem Esel zu wohl ist, geht er aufs Eis tanzen.

alfreda

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 06, 2026, 16:30:42 pm »
Mecz perfekcyjny. Brawo.