Autor Wątek: Komentowanie meczów siatkówki w Polsacie Sport  (Przeczytany 1060 razy)

Slawko

• Senior/-ka
Komentowanie meczów siatkówki w Polsacie Sport
« dnia: Stycznia 03, 2026, 10:43:45 am »
Dzisiaj na FB Polqsat Sport do krótkiej relacji w wczorajszego meczu Asseco Resovii w Gdańsku umieściłem komentarz:
Q"Asseco Resovia na kolanach". Taki tytuł wrzuca do swojej relacji telewizja  Polsat Sport. Nie wiem kto to przygotowywał, ale należy mu się tytuł klasowego hejtera. Jak można drużynę która przegrała 2 sety na przewagi określić na kolanach. Czy po wtorkowym meczu w Zawierciu również pisaliście Aluron Warta Zawiercie na kolanach? Otóż nie, tytuł brzmiał Asseco Resovia melduje się w turnieju finałowym Tauron Pucharu Polski. Panie Magiera, Brzozowski, Małolepszy, Jarosz dlaczego rzeszowskie drużyny siatkówki tak męska, jak i żeńska stoją Wam ością w gardle. Dlaczego robiąc mecze drużyn z Rzeszowa aż bije  po uszach, Wasz brak obiektywizmu i profesjonalizmu. Wczoraj pan Magiera przy mikrofonie zachowywał się jak kibic z Gdańska.  Udzieliło się to trochę Kubie Bednarukowi. Ale Pan Kuba pokazał z Panem Jurkiem Mielewskim komentując mecz Projektu z Asseco Resovią, że można sympatyzować za jedną z drużyn ( obaj związani z Wawą), ale komentarz zrobić obiektywny. Można? można.
Mam nadzieję, że FFPP komentować będzie para Tomasz Swędrowski- Wojciech Drzyzga. Oni rozdzielają cięgi jak i pochwały po równo.
Panie Magiera mam nadzieję, że robiąc FFPP dziewczyn zachowa Pan klasę i zrobi obiektywny i profesjonalny komentarz nawet jakby Developres wygrał turniej ( jeżeli dzisiaj awansuje).

Ryoovi

• Kadet/-ka
  • **
Odp: Komentowanie meczów siatkówki w Polsacie Sport
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 11, 2026, 17:40:00 pm »
Ja juz od dawna, jak oglądam mecz w TV to mam wyłączony (wyciszony) dźwięk w TV. Wystarczy mi denerwowanie sie tym co robia nasi "zawodnicy". NIe potrzeba mi jeszcze nerwów ze stronnichych komentarzy komentatorów.
BTW to forum to już chyba nie żyje, bo jedyne watki to o wyjazdach. Gdzie sie wszyscy przenieśli? Bo coś przegapiłem.

Miguell1905

• Młodzik/-czka
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 11, 2026, 17:46:37 pm »
Ja juz od dawna, jak oglądam mecz w TV to mam wyłączony (wyciszony) dźwięk w TV. Wystarczy mi denerwowanie sie tym co robia nasi "zawodnicy". NIe potrzeba mi jeszcze nerwów ze stronnichych komentarzy komentatorów.
BTW to forum to już chyba nie żyje, bo jedyne watki to o wyjazdach. Gdzie sie wszyscy przenieśli? Bo coś przegapiłem.
Straszne to jest jak to forum nie żyje. A gdzie się przenieśli chyba na stronę siatka.org

alfreda

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 11, 2026, 18:20:22 pm »
Komentatorzy polsau to resovi po prostu nie lubią. Sa tak stronniczy , że aż głowa boli. Dzisiaj pan Drzyzga znowuwraca do krytykanctwa resovi bo już jego synek nie gra. Można zauważyć, że szczególnie krytykuje Janusza , który jest o niebo lepszy od jego przygrubgo Fabianka. Wystarczy popatrzyć na obrony Janusza i świetną jego grę.
Dzisiaj to trener popełnił koszmarny błąd z obstawieniem libero. Zatorski dzisiaj to koszmar a tu nie ma możliwości zmiany. Ten manewr trenera był fatalny.
Za wcześnie zmienił Butryna..On się odradza w czasie gry.
To co wyprawiał dzisiaj Zatorski to wrociłdo poprzednich lat.
Dlaczego nie korzystamy ze świetnego libero Shodiego.
Przegrana to nie problem, problebem jest jej skala.
Ale pamiętam taki rok jak Resovia w podobny sposób przegrała puchar ze Skrą a później zdobyła mistrzostwo Polski.
Oby się historia powtórzyła.

PewnySiebie

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 11, 2026, 21:01:47 pm »
Najważniejsze pytanie, z Bottim czy bez ? Podpisanie kontraktu w reprezentacji wbrew kontraktowi ...

Kuba

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 13, 2026, 07:25:57 am »
Polsat górą. W niedzielę dwa  mecze w Rzeszowie.  Aleksander Grad w radzie nadzorczej Polsatu. Idzie lepsze.

alfreda

• Kadet/-ka
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 13, 2026, 08:47:25 am »
To jak dzieci Pana Solorza potraktowały swojego ojca i dawcę fortuny straciłam sympatię do Polsatu, którego abonentem jestem od liklunastu lat /chodzoło mi polsat sport i eurosport/ .
Nowi właściciele zachowują skandalicznie i nie wiem jak długo będę im jeszcze płacić. Włączenie Grada do rady nadzorczej to jest jawne podlizywanie się Tuskowi, który zresztą zaliczył Polsat do spółek strategicznych. A propos super bezstronny dziennikarz Bogdan Rymanowski stracił program w Polsacie.
Komentatorzy siatkówki Polsatu ciągle czepiają się Resovi, chociaż nigdy nie była sponsorowana przez spólki skarbu państwa w przeciwieństwie do wszystkich pozostałych zespołow, korzystających z naszego wspólnego finansowania czyli spółek skarbu państwa. Zespoły takie jak Skra, zaksa, JW nigdy nie były oceniane tak jak nasza Resovia tylko zawsze były usprawiedliwienia.