Dzisiaj na FB Polqsat Sport do krótkiej relacji w wczorajszego meczu Asseco Resovii w Gdańsku umieściłem komentarz:
Q"Asseco Resovia na kolanach". Taki tytuł wrzuca do swojej relacji telewizja Polsat Sport. Nie wiem kto to przygotowywał, ale należy mu się tytuł klasowego hejtera. Jak można drużynę która przegrała 2 sety na przewagi określić na kolanach. Czy po wtorkowym meczu w Zawierciu również pisaliście Aluron Warta Zawiercie na kolanach? Otóż nie, tytuł brzmiał Asseco Resovia melduje się w turnieju finałowym Tauron Pucharu Polski. Panie Magiera, Brzozowski, Małolepszy, Jarosz dlaczego rzeszowskie drużyny siatkówki tak męska, jak i żeńska stoją Wam ością w gardle. Dlaczego robiąc mecze drużyn z Rzeszowa aż bije po uszach, Wasz brak obiektywizmu i profesjonalizmu. Wczoraj pan Magiera przy mikrofonie zachowywał się jak kibic z Gdańska. Udzieliło się to trochę Kubie Bednarukowi. Ale Pan Kuba pokazał z Panem Jurkiem Mielewskim komentując mecz Projektu z Asseco Resovią, że można sympatyzować za jedną z drużyn ( obaj związani z Wawą), ale komentarz zrobić obiektywny. Można? można.
Mam nadzieję, że FFPP komentować będzie para Tomasz Swędrowski- Wojciech Drzyzga. Oni rozdzielają cięgi jak i pochwały po równo.
Panie Magiera mam nadzieję, że robiąc FFPP dziewczyn zachowa Pan klasę i zrobi obiektywny i profesjonalny komentarz nawet jakby Developres wygrał turniej ( jeżeli dzisiaj awansuje).